TEST COVID-19 – HITRI IMUNOKROMATOGRAFSKI TEST NA CORONA VIRUS

Na slovenski in hrvaški trg prihaja v sredini marca 2020 hiter test za kvalitativno odkrivanje protiteles IgG in IgM za 2019-nCov v človeških vzorcih polne krvi.

Test je namenjen samo za profesionalno in vitro diagnostiko. Kaseta za hitri test 2019-nCOV IgG / IgM je imunokromatografski test s stranskim tokom za kvalitativno odkrivanje protiteles IgG in IgM do 2019-nCov v vzorcu polne krvi iz prsta.

V začetku januarja 2020 je bil novi koronavirus (2019-nCOV) identificiran kot povzročitelj okužbe, ki je povzročil izbruh virusne pljučnice v Wuhanu na Kitajskem, kjer so se prvi simptomi pojavili decembra 2019. Koronavirusi so zaviti virusi RNA, ki se širijo med ljudmi, drugimi sesalci in pticami, ter povzročajo dihalne, črevesne, jetrne in nevrološke bolezni. Znano je, da šest vrst koronavirusa povzroča človeške bolezni. Prevladujoči so štirje virusi – 229E, OC43, NL63 in HKU1, ki tipično povzročajo simptome prehlada pri imunsko oslabelih posameznikih. Druga dva seva – hudi akutni respiratorni sindrom koronavirusa (SARS-COV) in koronavirus sindroma dihal na Bližnjem vzhodu (MERS-COV) – sta zoonotskega izvora in ju povezujejo tudi s smrtnim izidom. Koronavirusi so zoonotični, kar pomeni, da se prenašajo med živalmi in ljudmi.

Kaseta za hitri test 2019-nCOV IgG / IgM je kvalitativni imunski test na osnovi membrane za odkrivanje protiteles IgG in IgM do 2019-nCOV v vzorcu človeške krvi. Test je sestavljen iz dveh komponent: komponente IgG in komponente IgM. V komponenti IgG je protitelesni IgG prevlečen na območju testne linije IgG. Med preskušanjem vzorec reagira z delci, prevlečenimi z antigenom 2019-nCOV v testni kaseti. Zmes se nato kromatografsko seli na membrano navzgor po kapilarnem delovanju in reagira z anti-človeškim IgG v testnem območju IgG, v kolikor vzorec vsebuje protitelesa IgG do 2019-nCOV. Kot rezultat tega se bo na območju testne linije IgG pojavila obarvana črta. Podobno je protitelesni IgM prevlečen v testnem območju IgM in če vzorec vsebuje protitelesa IgM do 2019-nCOV, kompleks konjugata-vzorca reagira z protitelesnim IgM. Rezultat je obarvana črta v območju IgM testne linije. Če torej vzorec vsebuje protitelesa 2019-nCov IgG, se bo na območju testne linije IgG pojavila obarvana črta. Če vzorec vsebuje protitelesa 2019-nCOV IgM, se v območju testne linije IgM pojavi obarvana črta. Če vzorec ne vsebuje protiteles 2019-nCOV, se v nobenem območju testne linije ne bo pojavila obarvana črta, kar kaže na negativen rezultat. Zaradi postopkovne kontrole se bo v območju kontrolne črte vedno pojavila obarvana črta, kar pomeni, da je bil dodan ustrezen volumen vzorca in je prišlo do brisanja membran.

Za povpraševanje in naročila nam pišite na: b4sound@siol.net

Comments are closed.

Up ↑